Now playing

sine

Γιώργος Πάγκαλος : "Οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι και συνεργάζομαι θέλω να έχουν καλή ψυχή"

By Δημοσιευμένο Αυγούστου 03, 2020

Ο Γιώργος Πάγκαλος μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο “Χίλια Μυστικά”, που κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment με την συμμετοχή του ράπερ Lava.

Την μουσική και τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει o Τόλης Κόκκινος, ενώ ο Lava υπογράφει τον ραπ στίχο του τραγουδιού. Την οπτικοποίηση του κομματιού επιμελήθηκε η Μαρία Σκόκα.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο;

Οι μουσικοί χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες, στους ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης) και αυτούς που , επ’ αμοιβή δίνουν το πολύτιμο αυτό αγαθό σε αυτούς που τους το ζητάνε. Σε ηλικία περίπου 20 ετών, λοιπόν, ανήκοντας από όλες τις απόψεις ξεκάθαρα στην πρώτη κατηγορία, ξεκίνησα τις πρώτες μου επαγγελματικές εμφανίσεις. Σαφώς έκτοτε έχουν περάσει «αιώνες» προόδου και βελτίωσης, ακόμα επιμένω να ανήκω στους εραστές της μουσικής.. Η ιερά εξέταση άλλωστε του παταριού, του μουσικού πάλκου, είναι αυτή που ολοκληρώνει τον μουσικό βοηθώντας τον να βρει και να διορθώσει τα λάθη του. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι περισσότεροι μουσικοί ασχολήθηκαν επαγγελματικά με το χόμπι τους. Φυσικά δεν μπορώ να εξαιρέσω τον παράγοντα του βιοπορισμού, ωστόσο η μουσική μας «διαλέγει» . Η καλή ή κακή απόδοση μας σε αυτό που κάνουμε είναι η αιτία της όποιας επαγγελματικής μας εξέλιξης. 

Ποιες είναι οι επιρροές σου; Πιστεύεις στις ταμπέλες που πολλοί βάζουν με βάση τα τραγούδια που δημιουργούν ή επιλέγουν να ερμηνεύσουν;

Οι επιρροές μου είναι πολλές.. κυρίως όμως ΚΡΗΤΙΚΕΣ , μιας και λόγω καταγωγής αλλά και πολυετούς ενασχόλησης με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, μπορώ να πω πως είναι το βασικό μου χαρακτηριστικό.  Άλλωστε αυτή είναι και η «ταμπέλα» μου για όσους με γνωρίζουν. Μπορώ όμως να πω πως δε συμφωνώ με την κατηγοριοποίηση αυτή, μιας και πλέον λόγω του ότι αυτή είναι η μοναδική μου επαγγελματική δραστηριότητα ,ανήκω σε πολλά είδη μουσικής. Για την ακρίβεια, σε όσα ικανοποιούν τους φίλους που με τιμούν με την παρουσία τους στις εμφανίσεις μου..  Η μουσική δεν έχει σύνορα, συνεπώς ούτε ο μουσικός . Μπορεί να κάνει ότι ευχαριστεί τον εαυτό του και τους φίλους του. Έστω όμως κι αν είναι πολυμουσικός (δηλαδή να ασχολείται με περισσότερα από ένα είδος μουσικής), θα υπάρχει ένα είδος στο όποιο θα τα καταφέρνει καλύτερα.   Εκείνο λοιπόν το είδος αναπόφευκτα θα του χαρίσει την “ταμπέλα”... για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτές.  

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Lava στο νέο σου τραγούδι "Χίλια μυστικά";

Η επιλογή του Κωνσταντίνου LAVA προέκυψε φυσικά από την εταιρεία μας, τη Walnut Entertainment Greece κατόπιν αρκετών τηλεδιασκέψεων (λογω covid19) με τον κύριο Μίλτο Καρατζά.   Ο LAVA εκτόξευσε με τη συμμετοχή του το τραγούδι μας δικαιώνοντας έτσι και τον κύριο Καρατζά για την τόσο ακριβή επιλογή του αλλά και τον δημιουργό, τον Τόλη τον Κόκκινο για την επιμονή του στο βασικό ρόλο του Ραπ μέρους στη δημιουργία του.  Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος μας πίεζε και ο LAVA είχε στη διάθεση του ελάχιστες μέρες να σκεφτεί το στίχο και να τον ηχογραφήσει, κατάφερε να μας εντυπωσιάσει όλους για μια ακόμα φόρα.  

Το τραγούδι αυτό αποτελεί προπομπό κάποιου δίσκου;

Το single «Χίλια μυστικά» είναι η αρχή της συνεργασίας μας με την Walnut Entertainment Greece. Μια αρχή που λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης, εκτόξευσε στα ύψη τις μελλοντικές μας προσδοκίες αλλά και τις «απαιτήσεις» για την επόμενη μας δουλειά που προφανώς λόγω της νέας τάξης πραγμάτων στη δισκογραφία, θα είναι πάλι μάλλον υπό την ίδια μορφή. 

Υπάρχει κάτι που να σε προβληματίζει όσον αφορά τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν;

Ο προβληματισμός για το αβέβαιο μέλλον είναι υπαρκτός σε όλους τους τομείς, μοιραία και στον δικό μας , ο οποίος «βάλλεται» αδικαιολόγητα σκληρά από τα «μέτρα προφύλαξης» εναντίον της πανδημίας. Δυστυχώς η ανάγκη του ανθρώπου να διασκεδάσει και να «ξαλαφρώσει» λίγο ψυχολογικά για να μπορέσει να συνεχίσει να ανέχεται τον βομβαρδισμό αρνητικών πληροφοριών και στοχευμένου άγχους, πλήττεται για ακόμα μια φορά.   Θα σταματήσω εδώ την αναφορά σε αυτό το θέμα επειδή δεν θέλω να κατηγορηθώ ως συνομοσιολόγος, μιας και δεν είμαι. Δίνω όμως υπόσχεση στον εαυτό μου και στους φίλους μου πως εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας εκφράζει και μας κάνει να νοιώθουμε όμορφα. Όποια κι αν είναι τα εμπόδια, θα τα αντιμετωπίσουμε. Προέχει σαφώς η δημόσια υγεία .. και καλό θα ήταν να βρεθούν και να περιοριστούν οι πραγματικοί λόγοι εξάπλωσης του ιού και όχι η μουσική και οι μουσικοί!  

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς μελλοντικά;

Στην ερώτηση αυτή θα ήθελα να απαντήσω περιφραστικά. Ο λόγος είναι απλά ότι αν απαντήσω προσωπικά ίσως παραλείψω και προσβάλλω κάποιους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι και συνεργάζομαι θέλω να έχουν καλή ψυχή και να ταιριάζουν τα «χνώτα» μας, να μπορούμε δηλαδή να συνεννοηθούμε. Αυτό είναι το κύριο συστατικό μιας καλής συνεργασίας. 

Υπάρχει κάποια ασχολία εκτός της μουσικής η οποία να σε γεμίζει;

Αν εξαιρέσουμε τα δυο μου παιδάκια ηλικίας 8 και 6 χρονών που αποτελούν τη βασικότερη ασχολία της ζωής μου, η δεύτερη.. η μάλλον τρίτη.. μετά τη μουσική.. είναι το καράτε .. με το οποίο ασχολούμαι επαγγελματικά πολλά χρόνια και με βοηθά να αντιμετωπίζω σαν μαχητής, σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο