Now playing

sine

Διαφημίσεις

Το "Μονοκόκαλο #1" είναι γεγονός, κι εμείς ρωτήσαμε τα παιδιά πίσω από αυτό... τι είναι όλο αυτό;

By Δημοσιευμένο Οκτωβρίου 04, 2018

ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ "ΜΟΝΟΚΟΚΑΛΟ"; Εντάξει, ούτε εμείς τους γνωρίζαμε.

Το ένα έφερε το άλλο, το άλλο το παράλλο, και καταλλήξαμε σε μια συζήτηση με τα παιδιά που συμμετέχουν στο Μονοκόκαλο. Δικό σας!

Ποιοί είστε επιτέλους;

Χωρίς να το έχουμε κρύψει ποτέ, είμαστε, πλέον, περί τα 20 ελληνόγλωσσα συγκροτήματα και δημιουργοί, καθώς και το Gagarin 205. Αλλά, τελικά, θεωρούμε κομμάτι του μονοκόκαλο και τους ανθρώπους και τις ομάδες που γράφουν και μιλούν για τη μουσική και το στηρίζουν.

Πώς προέκυψε το Μονοκόκαλο;

Μέσα από συζητήσεις και συμπράξεις σε στούντιο και σκηνές. Δύο μουσικοί πήραν την πρωτοβουλία, το επικοινώνησαν με τους φίλους και τους φίλους των φίλων. Ύστερα, αναζητήσαμε στέγη και τη βρήκαμε στο Gagarin 205. Σε μικρό χρονικό διάστημα, μαζευτήκαμε 8-9 συγκροτήματα, το επικοινωνήσαμε, απευθύναμε και ανοιχτό κάλεσμα και κυκλοφόρησε.. Kαι να ‘μαστε.

Γιατί ονομάστηκε έτσι αυτή η κίνηση;

Η ειλικρινής απάντηση είναι "γιατί όχι;". Ψάχναμε ένα όνομα έχοντας περιορισμένο χρόνο και το "μονοκόκαλο" έπεσε στο τραπέζι. Δεν ξέραμε τι σημαίνει, δεν υπήρχε πουθενά, δεν βρήκαμε και άλλη ιδέα και έκλεισε. Τελικά, μονοκόκαλο είναι το επίμονο, το πεισματάρικο, οπότε νομίζουμε ότι δένει.

Τι θα συμβεί στο Gagarin την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου;

Θα εμφανιστούν τέσσερα ελληνόγλωσσα σχήματα. Ο Sigmataf, οι τεφλόν, τα αγοριαstonilio και οι αστρογόνο. Σε κάποια σειρά που θα αποφασιστεί λίγο πριν το soundcheck. Κρίνοντας από το κλίμα τις φορές που έχουμε συναντηθεί μέλη από τις μπάντες, μάλλον πάρτι, χωρίς ακριβώς χορευτική μουσική.

Έχετε στο μυαλό σας μια ιδέα για το πώς θα συνεχιστεί αυτό το εγχείρημά σας;

Μέχρι στιγμής, σχεδιάζουμε το μονοκόκαλο #2 για τον Δεκέμβριο και το μονοκόκαλο #3 για τον Φεβρουάριο. Στοχεύουμε αρχικά, σε βραδιές που θα εμφανίζονται τέσσερα σχήματα, με περιοδικότητα δύο μηνών. Το τι θα συμβεί τελικά, είναι προς εξερεύνηση και εξαρτάται εξίσου από τους μουσικούς, τον συναυλιακό χώρο, τους θεατές και την συνολική ανταπόκριση που θα έχει αυτή η προσπάθεια.

Τι σκοπεύετε να αλλάξετε στην ελληνική μουσική πραγματικότητα με το Μονοκόκαλο;

Βάζουμε τους στόχους έναν-έναν. Αρχικά θέλαμε να γνωριστούμε και να ανακαλυφθούμε μεταξύ μας, ολοι αυτοί που επιλέγουν να γράφουν μουσική με ελληνικό στίχο.Σχήματα και project που δεν τυγχάνουν προβολής και ευρείας αποδοχής, που δρουν και παίζουν με ένα ανεξάρτητο τρόπο. Ο επόμενος στόχος είναι όσο περνάει ο καιρός το μονοκόκαλο να γίνεται, ολοένα και περισσότερο, υπόθεση όλων όσων συμμετέχουν. Από τα οργανωτικά μέχρι την επικοινωνία του. Με όρους αλληλεγγύης, ανοιχτότητας και συνδιαμόρφωσης, Και εκεί είναι που ίσως αρχίσει να διαμορφώνεται σιγά-σιγα και μια πρόταση για το πως θα θέλαμε να συμβαίνουν τα πράγματα. Τελικά, θα ήταν ωραίο αν μέσα από όλο αυτό προέκυπτε μια σκηνή. Για να συμβεί αυτό, φυσικά, χρειάζεται να βρεθεί και το κοινό. Προς το παρόν, γιορτάζουμε τις καινούριες αρχές.

Τα λέμε την Παρασκευή, στο Gagarin 205.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

MediaΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο