Now playing

sine

Οι Group PάrΩdy, acappella λίγο πριν την εμφάνισή τους στον Σταυρό του Νότου

By Δημοσιευμένο Ιανουαρίου 17, 2019

Οι Group PάrΩdy είναι ένα φρέσκο συγκρότημα με νέα κομμάτια, οι οποίοι πρόκειται να εμφανιστούν στο club του Σταυρού του Νότου, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Με αφορμή αυτή τους την εμφάνιση αλλά και τη νέα τους (ανα)σύνθεση καθώς και τα καινούργια τους τραγούδια από το ψηφιακό EP με τίτλο "Σε λίγο ξημερώνει", οι Group PάrΩdy μίλησαν με την Ιωάννα Μπρατσολιά, και τα όσα είπαν μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω.

Ας ξεκινήσουμε από... την αρχή. Γιατί Group PάrΩdy;

Αρχικά ξεκίνησε ως ένα εσωτερικό αστείο. Όντας φοιτητές στη Μυτιλήνη ο Αντώνης Αυγουλλάς και εγώ (Παναγιώτης Σκουλάς), είχαμε μια μπάντα που λεγόταν Group Therapy. Έτσι αφού κλείσαμε τον κύκλο της «θεραπείας» μας (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μάλλον) είπαμε να περάσουμε στην «παρωδία».

Από το δίσκο "Παράξενοι καιροί" μέχρι σήμερα και το ψηφιακό EP με τίτλο "Σε λίγο ξημερώνει", τι έχει αλλάξει στα ερεθίσματά σας καθώς και στη σύσταση της μπάντας σας; 

Στα ερεθίσματα μας δεν έχουν αλλάξει πολλά…πυροδοτούμαστε από τα ίδια. Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει είναι το που θέλουμε να πάμε τον ήχο μας. Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που εξ αρχής είχαμε στο μυαλό μας με τους Παράξενους καιρούς, αλλά δεν μπορούσαμε να το προσεγγίσουμε λόγω απειρίας. Η σύσταση της μπάντας δεν έχει αλλάξει ως προς τον δημιουργικό της πυρήνα. Ουσιαστικά ούτε και τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούμε. Η διαφορά είναι ότι πλέον δεν υπάρχει ακουστική κιθάρα και το λαούτο έχει έναν πιο διακριτό ρόλο. Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν, δηλαδή ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, μπάσο και τύμπανα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με τον Δημήτρη Μητσοτάκη.

Ο Δημήτρης, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις μας και μπόρεσε να κατανείμει σωστά τους ρόλους που θα έπρεπε να έχουμε ως μέλη μίας μπάντας. Επιπλέον, μας βοήθησε και στο στιχουργικό κομμάτι, εκεί δηλαδή που μπορεί να υπήρχαν κάποιες ελλείψεις. Αποτελεί επίσης μεγάλη μας τιμή που μας εμπιστεύτηκε τόσο στίχους όσο και ένα ολόκληρο τραγούδι στην πρώτη μας δισκογραφική απόπειρα. Αποτέλεσμα της καλής μας συνεργασίας ήταν να αναλάβει και πάλι την επιμέλεια της παραγωγής και στο EP που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Σε αυτό υπογράφει και τους στίχους σε τρία τραγούδια.

Group PάrΩdy

Μιλάτε για "παντελή έλλειψη σοβαροφάνειας", πιστεύετε πως αυτό αποτελεί "καθεστηκυία τάξη" στη μουσική τα τελευταία χρόνια;

Έτσι φαίνεται στα μάτια μας…Υπάρχει και σε αυτό τον χώρο εγκαθιδρυμένη μια επίφαση σοβαρότητας, άρα το όλο καταλήγει να είναι σοβαροφανές. Έχει επικρατήσει ακόμα και στην τέχνη η λογική του πολιτικά ορθού. Η αλήθεια του δημιουργού και εν γένει του καλλιτέχνη καθορίζεται πολλές από το φαίνεσθαι.

Ποιους καλλιτέχνες ξεχωρίζετε αυτή την περίοδο και για ποιους λόγους;

Είναι πραγματικά πολλοί εκείνοι που ξεχωρίζουμε από τη γενιά μας , αλλά δεν έχει νόημα να τους αναφέρουμε ονομαστικά καθώς μπορεί άθελα μας να παραλείψουμε αρκετούς. Το θέμα που τίθεται είναι πόσο χώρο έχουν οι νέοι δημιουργοί να επικοινωνήσουν τη μουσική τους και τα τραγούδια τους.

Group PάrΩdy (2)

Τι θα ακούσουμε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο club του Σταυρού του Νότου, εκτός από αγαπημένα σας κομμάτια άλλων καλλιτεχνών;

Στις 20/1 στο club του Σταυρού του νότου θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια μας από τις δύο δισκογραφικές μας δουλειές, «πειραγμένα» παραδοσιακά καθώς και αγαπημένες διασκευές άλλων δημιουργών.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο