Now playing

sine

Χάρης Πανόπουλος : "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ακούγονταν μουσικές από όλο το κόσμο. Από Βασίλη Σούκα και Μίκη Θεοδωράκη μέχρι Louis Armstrong και Βασίλη Τσιτσάνη"

By Δημοσιευμένο Ιανουαρίου 29, 2019

Ο Χάρης Πανόπουλος, πρόκειται να εμφανιστεί στον Σταυρό του Νότου plus, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Με αφορμή αυτή του την εμφάνιση, την τελευταία μέρα αυτού του μήνα, αλλά και τον δίσκο του "Το δέντρο που μεγάλωσε", που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, ο Χάρης μας μίλησε για όσα σκέφτεται και όσα θέλει να τραγουδήσει.

Στις 10 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group ο πρώτος προσωπικός σου δίσκος με τίτλο "Το δέντρο που μεγάλωσε", πως νιώθεις για αυτό σου το εγχείρημα;

Είναι ένα εγχείρημα όπως λες, το ποιο πήρε σάρκα και οστά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Διότι συνετέλεσαν αγαπημένοι άνθρωποι για να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά και λόγω του ότι είναι η αποτύπωση μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου της ζωής μου. Ευχαριστώ πολύ το Ogdoo Music Group για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τη Γεωργία Νταγάκη, στο τραγούδι σου "Του χωρισμού";

Το κομμάτι αυτό, του οποίου υπογράφω τη μουσική, το είχα γράψει έχοντας στα αυτιά μου τη φωνή της Γεωργίας. Επικοινώνησα μαζί της, της παρέθεσα το κομμάτι και ήταν από τη πρώτη στιγμή ήταν θετική στο να το ερμηνεύσει. Η τιμή που μου έκανε ήταν μεγάλη και την ευχαριστώ για αυτό.

Από που προέρχονται οι παραδοσιακές σου επιρροές;

Οι παραδοσιακές επιρροές μου, με την έννοια που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τον ορό παράδοση, θεωρώ πως προέρχονται από τη συναναστροφή μου με τη παραδοσιακή μουσική της κρητική τα τελευταία 7-8 χρονιά, αλλά και από τις θύμισες που έχω από παιδί. Αυτοί οι δυο παράγοντες, κυρίως, με οδηγούν στο να χρησιμοποιώ αρκετά το παραδοσιακό στοιχείο στη δουλειά μου. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ακούγονταν μουσικές από όλο το κόσμο. Από Βασίλη Σούκα και Μίκη Θεοδωράκη μέχρι Louis Armstrong και Βασίλη Τσιτσάνη.

Έχεις τους ίδιους συνεργάτες επί σκηνής εδώ και καιρό. Πόσο σημαντικό είναι να βρει κάποιος τους "δικούς του" επί σκηνής;

Με τους συνεργάτες μου, πορεύομαι μαζί τα τελευταία 4 χρονιά και ευελπιστώ για τόσα και αλλά τόσα. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς να ταιριάξεις μουσικά με ανθρώπους, που ενδεχομένως να μην έχετε τα ίδια ακούσματα. Ωστόσο με τα όλα τα παιδιά, είχα πρώτα από όλα φιλική σχέση. Αργότερα προέκυψε η επαγγελματική συνεργασία. Και αυτό νομίζω είναι το κλειδί σε ότι παράγουμε. Η φιλική σχέση ανάμεσά μας. Οπότε σίγουρα είναι ευλογιά για το κάθε ένα να βρει τους  "δικούς του" επί σκηνής.

Πως βλέπεις τους νέους δημιουργούς σήμερα;

Γίνονται εξαιρετικά μουσικά πράγματα σήμερα εκεί έξω. Βλέπω συναδέλφους με αισθητική, άποψη, ταλέντο, γνώση, κατάρτιση. Το μόνο που δε βλέπω είναι οι ανάλογες ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν σε όλους τους νέους δημιουργούς. Παρόλα αυτά, ό,τι αξίζει αργά ή γρήγορα θα φανεί. Αρκεί να μη χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτή την αναμονή.

Πως αντιμετωπίζουν oi δισκογραφικές εταιρείες τους νέους καλλιτέχνες τη σύγχρονη εποχή, και πως οι καλλιτέχνες τις εταιρίες;

Νομίζω πως υπάρχει δυσπιστία εκατέρωθεν. Οι νέοι καλλιτέχνες προσπαθούν να βγάλουν ολοκληρωμένες δισκογραφικά δουλείες, γνωρίζοντας ότι όλα τα έξοδα θα είναι από την τσέπη τους και χωρίς να γνωρίζουν, αν η εκάστοτε δισκογραφική που καταφέρνουν να συνάψουν σχέση, θα υλοποιήσει ό,τι έχει συμφωνηθεί. Παράλληλα και οι δισκογραφικές σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε να έχουν στο δυναμικό τους κάποιους νέους καλλιτέχνες χωρίς επί της ουσίας να ασχολούνται μαζί τους μιας και η αγορά ζητάει συγκεκριμένα πράγματα.

Τι θα δούμε στην παράστασή σου στον Σταυρό του Νότου plus την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου;

Έχουμε τη χαρά να κάνουμε την επίσημη παρουσίαση του δίσκου στο Σταυρό του Νότου plus τη Πέμπτη στις 31 Ιανουαρίου. Πέρα από τα κομμάτια του δίσκου θα παίξουμε και αγαπημένα μας κομμάτια, τα οποία έχουμε διασκευάσει ή ενορχηστρώσει με τη δική μας αισθητική. Ο ηλεκτρικός ήχος μπλέκεται με το παραδοσιακό, πράγμα που κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια. Μεγάλη μου χαρά και τιμή που θα συμμετάσχει φιλικά η Γεωργία Νταγάκη.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο