Now playing

sine

Χριστίνα Μαξούρη : "Νοσταλγώ ένα κομμάτι αυθορμητισμού και φόρας μια νεότερης ηλικίας που έχει χαθεί"

By Δημοσιευμένο Φεβρουαρίου 13, 2019

Τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, η Χριστίνα Μαξούρη ετοιμάζει το δεύτερο κύκλο παραστάσεών της στο club του Σταυρού του Νότου.

Μετά από τις τέσσερις επιτυχημένες Δευτέρες του φθινοπώρου, η Χριστίνα Μαξούρη, επιστρέφει για τρεις ακόμη παραστάσεις. Με αφορμή αυτές τις εμφανίσεις της, μιλήσαμε μαζί της, για όλα όσα ετοιμάζει, για εκείνα που νοσταλγεί, καθώς και για τη νεότερη γενιά καλλιτεχνών που δημιουργεί στη χώρα μας.

Τι είναι για εσένα το "άσπρο";
Η εξυγίανση, η καθαρότητα, η αθωότητα. Τα απαγκιστρωμένα από κρίσεις και φόβους συναισθήματα.

Νοσταλγείς το άσπρο; Και αν ναι, με ποιο τρόπο;
Νοσταλγώ ένα κομμάτι αυθορμητισμού και φόρας μια νεότερης ηλικίας που έχει χαθεί.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την Ελένη Φωτάκη και με τον Άγγελο Τριανταφύλλου;
Την Ελένη την γνώρισα πριν καιρό μέσα από την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, η οποία στάθηκε η αιτία να ψάξω να την συναντήσω. Τον Άγγελο τον γνώριζα ήδη, μέσα από τις θεατρικές και μουσικές μας συνεργασίες. Εκτιμούσα κι εκτιμώ πολύ το έργο και την καλλιτεχνική υπόσταση και των δύο. Καταφέρνουν να φτιάξουν κόσμους σύνθετους και βαθείς, ιδιαίτερα ποιητικούς, τρυφερούς και σκληρούς μαζί και συχνά αβάσταχτα αληθινούς. Σε τέτοιους κόσμους θέλησα κι εγώ να βουτήξω και να χαθώ και να αναδυθώ αλλιώτικη ενδεχομένως κι έτσι τους κάλεσα σε συνεργασία.

Ποια κομμάτια σου βρίσκεις στο τραγούδι και ποια στο θέατρο;
Και στα δύο πεδία, βρίσκω αυτή την περίεργη ώθηση για έκθεση. Αυτό το ξεγύμνωμα που σε ρίχνει στο κενό, που άλλοτε σε τρομάζει κι άλλοτε το αναζητάς και που πάντα όταν ‘επιστρέφεις’ νιώθεις ελεύθερος και λυτρωμένος. Και τα δύο πεδία, απαιτούν την οδό της συνεργατικότητας, της πειθαρχίας, της καρτερικότητας, της αφοσίωσης, στοιχεία με τα οποία μου ταιριάζει πολύ να δουλεύω. Αν θα μπορούσα να κάνω έναν διαχωρισμό σε σχέση με το τραγούδι και το θέατρο, αυτός θα ήταν ότι τελευταία στο τραγούδι βρίσκω τα πιο άτακτα και ατίθασα κομμάτια του εαυτού μου, ενώ στο θέατρο υπερισχύουν τα πιο υπάκουα και συνετά.

Ανήκεις σε μια γενιά και σε μια ομάδα καλλιτεχνών, η οποία ξεχωρίζει για το ταλέντο της και τη μοναδικότητά της. Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να μπορέσει να βιοποριστεί καθαρά και μόνο από την τέχνη;
Είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν νέο καλλιτέχνη που θέλει να κάνει προσεγμένες συνεργασίες, μη παρεκκλίνοντας από τον δρόμο που έχει επιλέξει για να πορευτεί να καταφέρει να βιοποριστεί εξ ολοκλήρου από την τέχνη του, πόσο μάλλον αν έχει οικογένεια ή άλλες αντιστοίχως σοβαρές υποχρεώσεις. Αν σε αυτό προστεθούν και η παράμετρος της μη σταθερότητας του επαγγέλματος και το γεγονός ότι ενδέχεται να δουλέψει για ένα αρκετά μεγαλύτερο διάστημα από αυτό για το οποίο θα αμειφθεί, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Τι ετοιμάζεις από εδώ και πέρα, μετά από αυτές τις εμφανίσεις;
Θα ταξιδέψουμε με ‘Το άσπρο μαμά νοσταλγώ’ σε κάποιες πόλεις εκτός Αθηνών. Ενδιαμέσως, θα συνεργαστώ με το ‘Διάζωμα’ και τη Melodrakma Universal συμμετέχοντας ως ερμηνεύτρια σε μια δυαδική παράσταση που θα παρουσιαστεί στα τρία θέατρα-μνημεία της Ηπείρου. Αυτά της Δωδώνης, της Νικόπολης και της Κασσώπης.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο