Now playing

nea

Νέο τραγούδι : Ρίτα Αντωνοπούλου - "Τα νησιά"

By Δημοσιευμένο Ιουλίου 01, 2019

Η Ρίτα Αντωνοπούλου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς τη συνεργασία της με το Ogdoo Music Group, παρουσιάζοντας σε σύμπραξη με την Music Row Showcase το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τα νησιά».

«Τα νησιά» είναι ποίημα του Κώστα Ουράνη που έχει μελοποιήσει η καταξιωμένη Χάρις Τσεκούρα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου δεν χρειάζεται συστάσεις. Μιλά γι’ αυτήν, η έως τώρα αξιοζήλευτη πορεία της στο χώρο του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού, η συνεργασία της με ιερά τέρατα του χώρου και η αγάπη του κοινού που την ακολουθεί, επιβραβεύοντας κάθε καλλιτεχνικό της εγχείρημα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μια αληθινά μεγάλη, σύγχρονη ερμηνεύτρια. Διαθέτει σπάνια φωνή και ερμηνεύει με κάθε ίνα του σώματος, δίνοντας μια μοναδική διάσταση πηγαίας θεατρικότητας σε κάθε της εμφάνιση.

Εργάζεται σκληρά και συστηματικά επικεντρωμένη στην τέχνη της, έχοντας επίγνωση ότι το φωνητικό χάρισμα από μόνο του δεν είναι αρκετό εφόδιο, για να υποστηρίξει μια μακρά και συνεπή δημιουργική πορεία.

«Τα νησιά» είναι ένα τραγούδι σημαντικό, αντάξιο της έως τώρα πορείας της Ρίτας Αντωνοπούλου και προσθέτει μια ακόμα προσεκτικά διαλεγμένη ψηφίδα στο πλούσιο ρεπερτόριό της.

Η Χάρις Τσεκούρα μελοποιεί με έμπνευση και δυναμισμό προσδίδοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα, αιρετική διάσταση στο όμορφο ποίημα του Κώστα Ουράνη, αυτού του σημαντικού αλλά παραγνωρισμένου κοσμοπολίτη ποιητή, που βρίθει από συμβολισμούς και εκφράζει τον ασίγαστο πόθο μιας φυγής, που εκπληρώνεται μόνο στη χώρα των ονείρων.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμηνεύει και εμφανίζεται, στην εξαιρετικά σκηνοθετημένη από τον Άκη Χρήστου οπτικοποίηση του τραγουδιού, δίνοντας με την μοναδική φωνή και την επιβλητική της παρουσία, υπόσταση και ζωή στον ουτοπικό έρημο κόσμο του ποιητή.

Τα πλάνα εναλλάσσονται πυρετικά ακολουθώντας με δεξιοτεχνία τον διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό της μουσικής και η ερμηνεύτρια προβάλλει σαν μία αρχαία νύμφη των νερών, σαν ένα μυθικό αερικό που ημερεύει τραγουδώντας, την άγρια ψυχή του ασπρόμαυρου τοπίου.

«Τα νησιά» ανοίγουν έναν κύκλο γόνιμης συνεργασίας της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Ogdoo Music Group που θα συνεχίσει να διαγράφεται με την έκδοση το Φθινόπωρο ενός διπλού δίσκου βινυλίου που θα περιλαμβάνει ξεχωριστές στιγμές, από την πολύ επιτυχημένη παράσταση για πιάνο και φωνή, που παρουσιάζει η ερμηνεύτρια σε συνεργασία με τον συνθέτη και διακεκριμένο σολίστ του πιάνου Θοδωρή Οικονόμου.

Οι εξαιρετικοί συντελεστές του τραγουδιού και του video clip «Τα νησιά», που συνέβαλαν με το ταλέντο τους στο άρτιο αποτέλεσμα, είναι:

ENOPXHΣTPΩΣΗ: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Πάνος Τσεκούρας
KIΘAPEΣ: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
BIOΛI: Κυριάκος Γκουβέντας
KPOYΣTA: Κώστας Μερετάκης

HXOΛHΨIA: Πάνος Τσεκούρας (TOP FLOOR STUDIO), Αντώνης Παπαβομβολάκης (MUSIC ROW STUDIOS)
ΜΙΞΗ: Πάνος Τσεκούρας, Αντώνης Παπαβομβολάκης
MASTERING: Αντώνης Παπαβομβολάκης (MUSIC ROW STUDIOS)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άκης Χρήστου

Το τραγούδι «Τα νησιά» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ακούστε παρακάτω "Τα νησιά":

MediaΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο