Καιρό ακούγαμε τη φράση "Σε ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο" αλλά δεν είχαμε καταλάβει τι θησαυρός υπήρχε από πίσω, μέχρι που βρεθήκαμε στην τελευταία παράσταση του Απόστολου Ρίζου, στο θέατρο Άλμα, με καλεσμένη του την Ρίτα Αντωνοπούλου.
Λίγο ο χώρος, λίγο οι τόσο ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις, λίγο το ταίριασμα των εγχόρδων και πάνω απ'όλα τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, αποτέλεσαν βασικά συστατικά μιας παράστασης που την κατατάσσουμε πλέον στις συλλεκτικές.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον Απόστολο Ρίζο, μιας και πάντα προσεγγίζει με σεβασμό και όρεξη κάθετι με το οποίο καταπιάνεται. Ωστόσο αυτά τα τραγούδια, αυτός ο καλλιτέχνης, αυτός ο άνθρωπος, ο Μάνος Λοΐζος, είναι ένα στοίχημα για τους τραγουδοποιούς της σύγχρονης εποχής.
Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει, αν τελειώσει. Από τον "Μέρμηγκα" στο "Αχ χελιδόνι μου" και από εκεί στο "Έχω έναν καφενέ" αλλά και σε εκτελέσεις από τον ίδιο τον Λοΐζο στο φόντο να παίζουν σε βίντεο. Από το "Μια καλημέρα" στο "Κι εγώ σαν πόλη" το οποίο η Ρίτα Αντωνοπούλου -όπως ήταν αναμενώμενο- το έκανε δικό της. Κάπως έτσι εξελίχθηκε αυτή η βραδιά, κάπως έτσι αποφάσισε να μας οδηγήσει ο Απόστολος Ρίζος σε αυτό το δωμάτιο.
Μια από τις ωραιότερες παραστάσεις του Απόστολου Ρίζου, παρέα με την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Γεώργη Μουχτάρη και τον Θοδωρή Κουέλη γέμισε το βράδυ μιας ακόμη Παρασκευής. Παρέα με ένα κοινό το οποίο ήταν συγκεντρωμένο σε αυτό που άκουγε και έβλεπε, μπαίνοντας μέσα στο κλίμα με όλη του την καρδιά και τη διάθεση.
Κλείνοντας, η παράσταση "Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοίζο" όπως προείπαμε διανθίστηκε με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου. Το υλικό αυτό το παραχώρησε για τις ανάγκες της παράστασης η κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη Λοΐζου. Η παράσταση πρόκειται να συνεχιστεί κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες!