Now playing

piso

"Η εποχή των σκουπιδιών", όπως την ερμηνεύει και την εξηγεί ο Μανώλης Φάμελλος

By Δημοσιευμένο Οκτωβρίου 24, 2018

Σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ο Μανώλης Φάμελλος, θα εμφανιστεί στο Σταυρό του Νότου club, φέρνοντας μαζί του την "Εποχή των σκουπιδιών".

Παρακάτω μας περιγράφει τι υπήρξε πίσω από το ομώνυμο τραγούδι. Διαβάστε τον, και ξαναδιαβάστε τον, και ξανά...

"Η εποχή των σκουπιδιών είναι ένα τρένο χωρίς οδηγό.Τα τραγούδια της είναι πουλιά τρομαγμένα που κάνουν κύκλους πάνω από το χαμένο κέντρο. Κάθισα να γράψω. Ο ορίζοντας είναι μια ταπετσαρία οθόνης όπου όγκοι υψώνονται και βυθίζονται σε μια προσομοίωση, η αρχή και το τέλος σε πορεία σύγκρουσης. Οι ήρωες της είναι ψηφιακά υποδείγματα, μέσα και έξω από τα καθιερωμένα, γίνονται κινούμενα σχέδια, αλεσμένες συνταγές, χαρτοπολτός.Το μονοπάτι μας από την υπερπαραγωγή στην υπερκατανάλωση, πρωταθλητές της υπερσυσσώρευσης, της υπεραπλούστευσης στην αυτοκρατορία του περιττού. Κάθισα να γράψω ένα τραγούδι. Ένας αποκωδικοποιητής παρατημένος δίπλα σε ένα κάδο μεταφράζει την σιωπή σε ψιθύρους. Το πρωί μας ξυπνά ο συναγερμός στην ώρα του με εξοργιστική ακρίβεια.Την ημέρα οι ώρες συρρικνώνονται, η νύχτα φτάνει νωρίς και οι άνθρωποι πνίγονται μακάριοι και ευτυχισμένοι στην μπανιέρα τους. Στους διαδρόμους και στα δίκτυα ταξιδεύουν σαπουνόφουσκες και ειδήσεις ευχάριστες και παντελώς ανυπόστατες. Κάθισα να γράψω ένα τραγούδι.Σαν αφέτης πυροβολώ στον αέρα αλλά ο αέρας είναι ήδη νεκρός. Άλλωστε κανείς δεν ακούει τον πυροβολισμό γιατί απλά ο θόρυβος της πραγματικότητας είναι πιο δυνατός. Και της μη πραγματικότητας δυνατότερος. Το μίσος είναι η νέα κοινωνικοποίηση, αυτό που μας κάνει πραγματικά ανθρώπινους.Οι εχθροί είναι ζωντανά ομοιώματα,οι σύμμαχοι μας μηχανές με νοημοσύνη και σύντομα με καλοσύνη. Τους επιστρέφουμε την καλοσύνη. Τα εργοστάσια παράγουν ζώα συντροφιάς,φάρμακα για το πένθος, έξυπνες συσκευές για ανόητους χρήστες,την νέα ανθρωπότητα.Το παρελθόν αποδεκατίζεται. Άπνοια. Η εποχή των σκουπιδιών είναι μια φιάλη που δεν επιστρέφεται,αλλά περιστρέφεται και περιπλανιέται αιώνια. Αναστεναγμοί μέσα από μια τουαλέτα. Εκατομμύρια αυτοπροσωπογραφίες,πυροτεχνήματα γάμων στον θυμωμένο ουρανό. Κάθισα να γράψω ένα τραγούδι. Από τις παραλλαγές σε ένα θέμα στις παραλλαγές χωρίς θέμα.Στιγμιαία χρήση,άμεση απόσυρση.Γράφω κατεβατά.Λέξεις σαν μοριακές διακλαδώσεις Η εποχή των αντιτύπων: ένας δολοφόνος ιός που αντιγράφει τον εαυτό του. Η εποχή των ονειρώξεων:νευρική ανορεξία,στωική παχυσαρκία. Παρανομαστής υστερία, η νέα νόσος του κενού. Η εποχή των σκουπιδιών.

Κάθισα να γράψω ένα τραγούδι".

Σήμερα λοιπόν. Σταυρός του Νότου Club. ¨Η εποχή των σκουπιδιών" - Δευτέρα Παρουσία. Τα λέμε εκεί!

Φωτογραφία άρθρου : Γιάννης ΜητρούδηςΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 34 editor@acappellawebradio.com
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΘΗΝΑ 12134
ΕΛΛΑΔΑ
210 5766 778
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
acappellawebradio.com

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

X

Acappellawebradio.com

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο